Välj kartsajt:

Senaste aktiviteter på Flygkartan (sid 6):

Visar:senaste recensionersenaste flygplats-bilder  

 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:41, om Smålandsstenar flygfält (Smålanda)En privatägd industriflygplats en bit utanför samhället. Stora fabriksbyggnader på ena sidan och en liten hangar på andra.

  Ganska kargt och inte särskilt välkomnande eller gemytligt och känns inte direkt som ett återbesöksmål, men banan är lång, asfalterad och lättlandad och kan fungera bra för en studs eller om du bara behöver sträcka på benen. Tänk på att PPR behövs för landning.
  Varmförzinknings industribyggnader på andra sidan banan Plattan med hangarbyggnaden till höger

  2 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:37, om Fjärås , Duvhed flygfältKort gräsfält med stora öppna ytor runtomkring. Hemmabas för Kungsbacka Ultralätt Flygklubb, ett gäng glada entusiaster, många med egna flygplan.

  Klubbstugan är liten och dragig, men gräset är välskött och klippt, och om det finns någon hemma kan du få en kopp kaffe om du är sugen. Bilbränsle hämtas från den närliggande Shell-macken.

  Tänk på att det kan vara olandningsbart på våren då det är blött, så ring i förväg. Högervarv gäller på stråk 08, och du flyger in över en landsväg alldeles vid slutet av finalen mot stråk 26, så ha koll på höjden så att du inte skrämmer ner en bil i diket.
  Klubbstugan

  1 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 52017-04-30, kl 19:25, om Dala-Järna flygfältObegripligt att det är negativa kommentarer. Jag har nu varit på Dala-Järna och Västerdalarnas Flygklubb i fyra dagar, och blivit otroligt vänligt bemött. Bra klubbstuga med kaffe, bröd och frysta smårätter. Campingen håller hög standard med välstädad hygienstuga.

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 42017-05-07, kl 05:33, om Öresten flygfältLitet men välskött gräsfält med skog runt om. Kan vara rätt turbulent vid sidvind över skogsbrynet och det kan finnas en del djur på stråket, så ha koll och var beredd på omdrag.

  Trevliga gubbar som gärna kommer fram och säger hej, men ring för att kolla bankondition innan flygning dit, stråket kan vara rätt blött på vårkanten.

  Också, undvik bebyggelse vid start och landning för att klubben ska slippa få skäll av de boende runt omkring.
  Hangarerna och plattan Öresten flygfält från 2000 fot Stråket

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-04-17, kl 09:33, om Vårgårda flygplatsHemmabas för Cirrus Fallskärmsklubb - för landning med besökande plan gäller PPR. Lång, slät och fin asfaltsbana alldeles intill E20, dock utan målade markeringar. Lite ödsligt när det inte är någon hoppverksamhet.På final mot Vårgårda bana 04 Snabbvisit för ett foto och sen iväg igen!

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 42017-04-17, kl 11:11, om Herrljunga flygfältTydlig och lång gräsbana, lätt att se miltals ifrån om man kommer från söder. Norrifrån döljs stråket av det långa skogsbrynet, så leta efter det!

  Det är lite turbulent när det blåser, men det är inte särskilt svårt att landa, tack vare det platta och välskötta grässtråket. Ring om du ska dit i början av våren då marken fortfarande kan vara rejält blöt.

  Det förekommer mycket segelflygverksamhet på sommaren, så hojta till i god tid innan du ska in i varvet.

  Glada gubbar!
  Final mot stråk 36 SILA 450C från Borås Ultralätt Flygklubb på Herrljunga

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:36, om Ulricehamn flygfält (Timmele)Kort gräsfält (500 meter), men exemplariskt platt, välmarkerat och välskött. Det var lite ödsligt när jag var där sist (under påskhelgen), men annars finns det en hel del trike- och hängflyg som håller till där.Timmele flygfält kommer upp bakom den lilla skogsdungen till vänster i bilden Kort men exemplariskt välskött grässtråk

  2 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 22017-04-17, kl 11:11, om Alingsås flygfält , VallenEtt väl tilltaget och brett grässtråk, lätt att se och hitta från luften, men lite slitet, väldigt skumpigt och ojämnt så se upp med var du sätter ner hjulen! Taxa med försiktighet så att du inte kör ner i en grop - det finns en del av dessa som skulle behöva fyllas i.

  Flygfältet är hemmabas för bland annat Göteborgs segelflygklubb och det förekommer mycket segelflygtrafik på sommaren, så ropa upp i god tid när du ska in i varvet!
  Flygfältet en tidig morgon (till vänster) Start från stråk 01

  0 1 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-04-17, kl 11:12, om Eksjö flygfält (Ränneslätt)Rejält tilltaget och lugnt beläget flygfält på promenadavstånd från mysiga lilla Eksjö (Pizzeria Evergreen är helt godkänd).

  Stråket har en korsande väg där det dessutom spatserar en del folk omkring med sina hundar, så håll utkik!

  Det finns skjutbanor alldeles intill fältet, så SkyDemon får fnatt vid sväng in mot basen och tror att du är på väg att flyga in i R-området. Det är PPR som gäller, och räkna med att få ringa ett par gånger till garnisonen innan du får prata med någon som fattar vad du är ute efter.

  Men flygfältet är värt ett besök - inte minst under flygdagen i augusti!
  Ultralätt SILA 450C parkerad på Eksjö i mars

  1 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-02-27, kl 19:25, om Bondeström (Privat fält)Det här fältet är nedlagt sedan några år tillbaka.

  0 0 Från Flygkartan.se