Välj kartsajt:

Senaste aktiviteter på Flygkartan (sid 5):

Visar:senaste recensionersenaste flygplats-bilder  

 • Betyg: 12017-05-17, kl 15:02, om Stockholm-Skavsta flygplatsVinet kostar 110 kr för ett ganska litet glas. Du får ett större glas och godare vin på Grand Hotel i Sth!!???

  Mousserande kostar 99 kr för en pytteflaska och det smakar skit. Byt sort!

  Godiset är svindyrt! Ni måste skärpa er!

  Köpte örhängen (ringar) från Snö den 16 maj och de står rakt ut, alltså man kan inte använda dem. Hur får man pengarna tillbaka?

  0 1 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 52017-05-07, kl 05:29, om Varberg (Getterön) flygplatsVäldigt trevligt flygfält med mycket folk, gott och billigt fika och fenomenalt vacker omgivning.

  Två korsande stråk markerade med koner i ett öppet runt fält (bara ett stråk används), så håll koll på var du taxar! Lite skumpigt med mycket fåglar runt omkring (och gåsbajs i gräset).

  Sidvind för det mesta och kort bana - bra för landningsövningar. Väldigt trevligt som utflyktsmål på sommaren med några kilometers promenad till stan. Hit åker man gärna!
  Fiket

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 42017-05-07, kl 05:39, om Falkenberg flygfält (Morup)Öppet flygfält med välskött grässtråk och vackra öppna vidder runtomkring. Mysig klubbstuga och trevligt bemötande från glada gubbar som gärna kommer fram och pratar en stund över en kopp kaffe.

  Håll undan husen vid start, så slipper klubben få skäll för bullerstörningar. Väldigt trevligt flygfält på alla sätt!
  Silona är lätta att se på avstånd Hangar och klubbstuga

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:41, om Smålandsstenar flygfält (Smålanda)En privatägd industriflygplats en bit utanför samhället. Stora fabriksbyggnader på ena sidan och en liten hangar på andra.

  Ganska kargt och inte särskilt välkomnande eller gemytligt och känns inte direkt som ett återbesöksmål, men banan är lång, asfalterad och lättlandad och kan fungera bra för en studs eller om du bara behöver sträcka på benen. Tänk på att PPR behövs för landning.
  Plattan med hangarbyggnaden till höger Varmförzinknings industribyggnader på andra sidan banan

  2 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:37, om Fjärås , Duvhed flygfältKort gräsfält med stora öppna ytor runtomkring. Hemmabas för Kungsbacka Ultralätt Flygklubb, ett gäng glada entusiaster, många med egna flygplan.

  Klubbstugan är liten och dragig, men gräset är välskött och klippt, och om det finns någon hemma kan du få en kopp kaffe om du är sugen. Bilbränsle hämtas från den närliggande Shell-macken.

  Tänk på att det kan vara olandningsbart på våren då det är blött, så ring i förväg. Högervarv gäller på stråk 08, och du flyger in över en landsväg alldeles vid slutet av finalen mot stråk 26, så ha koll på höjden så att du inte skrämmer ner en bil i diket.
  Klubbstugan

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 52017-04-30, kl 19:25, om Dala-Järna flygfältObegripligt att det är negativa kommentarer. Jag har nu varit på Dala-Järna och Västerdalarnas Flygklubb i fyra dagar, och blivit otroligt vänligt bemött. Bra klubbstuga med kaffe, bröd och frysta smårätter. Campingen håller hög standard med välstädad hygienstuga.

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 42017-05-07, kl 05:33, om Öresten flygfältLitet men välskött gräsfält med skog runt om. Kan vara rätt turbulent vid sidvind över skogsbrynet och det kan finnas en del djur på stråket, så ha koll och var beredd på omdrag.

  Trevliga gubbar som gärna kommer fram och säger hej, men ring för att kolla bankondition innan flygning dit, stråket kan vara rätt blött på vårkanten.

  Också, undvik bebyggelse vid start och landning för att klubben ska slippa få skäll av de boende runt omkring.
  Öresten flygfält från 2000 fot Hangarerna och plattan Stråket

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-04-17, kl 09:33, om Vårgårda flygplatsHemmabas för Cirrus Fallskärmsklubb - för landning med besökande plan gäller PPR. Lång, slät och fin asfaltsbana alldeles intill E20, dock utan målade markeringar. Lite ödsligt när det inte är någon hoppverksamhet.På final mot Vårgårda bana 04 Snabbvisit för ett foto och sen iväg igen!

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 42017-04-17, kl 11:11, om Herrljunga flygfältTydlig och lång gräsbana, lätt att se miltals ifrån om man kommer från söder. Norrifrån döljs stråket av det långa skogsbrynet, så leta efter det!

  Det är lite turbulent när det blåser, men det är inte särskilt svårt att landa, tack vare det platta och välskötta grässtråket. Ring om du ska dit i början av våren då marken fortfarande kan vara rejält blöt.

  Det förekommer mycket segelflygverksamhet på sommaren, så hojta till i god tid innan du ska in i varvet.

  Glada gubbar!
  SILA 450C från Borås Ultralätt Flygklubb på Herrljunga Final mot stråk 36

  0 0 Från Flygkartan.se
 • Betyg: 32017-05-07, kl 05:36, om Ulricehamn flygfält (Timmele)Kort gräsfält (500 meter), men exemplariskt platt, välmarkerat och välskött. Det var lite ödsligt när jag var där sist (under påskhelgen), men annars finns det en hel del trike- och hängflyg som håller till där.Timmele flygfält kommer upp bakom den lilla skogsdungen till vänster i bilden Kort men exemplariskt välskött grässtråk

  2 0 Från Flygkartan.se